Bijzondere verhalen

Laat je inspireren

Op deze pagina vind je verhalen van gewone mensen. Waarom doen ze wat ze doen en hoe doen ze dat? Ze geven een inkijkje in hun leven vol met passie, ups en downs. Laat je inspireren door deze bijzondere verhalen.

Joost van der Nat
Joost van der Nat

Joost-Jan | Van der Nat

Als je maar tosti’s kan bakken

Van der Nat Verzekeringen in Rijswijk. Waar je diploma soms – of vaak
– minder waard is dan wie je bent. Waar ze het gemiddeld genomen
totaal anders aanpakken dan in andere assurantiekantoren.

Lees verder

Arjen Govers van der nat

Arjen Govers | Enduro trails

Acrobatiek en adrenaline op de fiets

Fervent mountainbiker, ooit aan de racefiets geroken, nu verslaafd aan de extreme fietssport enduro. Arjen Govers is verzot op uitdagende, zeg maar gerust levensgevaarlijke trails. Roepen ze tegen hem: ‘Voorzichtig hè, daar in Italië!’ Antwoordt hij lachend: ‘Nooit!’ 

Lees verder

Joey Brouns van der nat

Joey Brouns, trainer klantgericht werken

Enthousiasme werkt aanstekelijk

Hij is intussen kind aan huis bij Van der Nat Verzekeringen. Buitenstaanders zouden denken dat ze er in het verzekeringskantoor eindelijk een man bij hebben, maar niets is minder waar. Joey Brouns wordt ingezet als trainer/coach. Om de relatie met klanten verder te verbeteren. En voor de teamrelaties onderling.

Lees verder

Niek van Andel van der nat

Niek van Andel, AgroExact

Preciezer dan het KNMI

Niet dat Niek van Andel (26) de ambitie koestert om het KNMI naar de kroon te steken. Of dat hij Buienradar gaat overnemen. Maar zijn AgroExact begint in zijn weersvooruitzichten (veel) preciezer te worden dan het KNMI. En die precisie wordt alsmaar groter door de toegenomen beschikbaarheid van data.

Lees verder

Romano van Heukelom van der nat

Romano van Heukelum, Woerkumse Week

Proud to be fout

Je bent een jongere uit Woudrichem en je wilt eens wat anders dan de traditionele Visserijdagen. Je hebt een idee voor een groot eigen feest, bent er al mee bezig en dan slaat corona je boem midden in je gezicht. Een verhaal over tegenslag en wederopstanding. “Er zijn gezinnen die de hele week speciaal vrij nemen voor de Woerkumse Week.”

Lees verder

Wim Tijsseling van der nat

Wim Tijsseling, Arbeidsrechtadvocaat

Alsof ik een dief van mijn hoofd was

Wim Tijsseling. Van bewerkelijke puber op de middelbare school tot aanvankelijk agent en later rechercheur. En van rechercheur tot arbeidsrechtadvocaat. Hoe grillig kan het leven lopen.

Lees verder

Annet Klaassens van der nat

Annet van Gelder, Liefdevieren

Creatief trouwen: bijna alles kan

Iedereen die wel eens een trouwplechtigheid heeft meegemaakt weet: de ene trouwambtenaar is de andere niet. De één is een kei in speechen, de ander blijft wat vlak. De één weet het trouwlustige stel haarscherp te verwoorden, bij de ander denk je: dit verhaal kan op iedereen van toepassing zijn, behalve op deze bruid en bruidegom. De één is de Messi onder de trouwambtenaren, de ander de amateurvoetballer. Annet van Gelder weet hoe het wél moet.

Lees verder

joost en aart kant van der nat

Aart en Joost Kant

Een klik met oude trekkers

De droom van Aart en Joost Kant is al in vervulling gegaan. Enkele jaren geleden stuitten ze op Markplaats op een verwaarloosde tractor – ‘zeg trekker, tractor is voor kakkers’ – van het illustere merk International Harvester. Een stierenbloedrood exemplaar uit 1982. Het bizarre aan het verhaal: vader en zoon hadden het imposante voertuig met de manshoge achterwielen eerder zélf op de digitale markt voor tweedehands spullen gezet, maar kregen naderhand spijt.

Lees verder

Dinant van Drunen van der nat

Dinant van Drunen, Oerfit Altena

Op blote voeten door de uiterwaarden

Laat de term ‘intermittent living’ vallen en Dinant van Drunen (42) gaat los. Van prikkelmomenten tot immuunsysteem, van ijsbaden tot vitagenen en van dorstsysteem-reset tot voedingsinterventies – dit is zijn terrein. De eigenaar van OerFit Altena in Almkerk, ook kind van de streek, hanteert een holistische kijk in de overtreffende trap: bij het uitoefenen van fysiotherapie en klinischpsychische neuro-immunologie kijkt hij naar het geheel van voeding, leefstijl, stress, gezonde slaappatronen en het immuunsysteem van de mens.

Lees verder

Thomas en merel van der nat

Thomas en Merel Westerlaken

Nu moet BBB het nog waarmaken

Op zich hebben melkveehouders Thomas Westerlaken en zijn vrouw Merel de beste intenties om mee te bewegen met de milieumaatregelen en het stikstofbeleid vanuit Den Haag. Maar: “Als we minister Van der Wal op tv haar plannen zien uitleggen, denken we vaak: wat ben je toch een trut. Totaal geen benul van hoe het er op een boerenbedrijf aan toegaat.”

Lees verder

Bart Faber van der nat

Bart Faber, FuneralTech

Voor traditionele en vernieuwende uitvaartondernemers

Nieuwe spelshow van John de Mol: raad iemands beroep aan de hand van zijn of haar kledingstijl. Maatpak, iets te hoge broekspijpen, fleurige schoenen: uhm… autoverkoper? Bingo! Wollen trui, sjaaltje, casual jeans, hoge rijlaarzen: yogadocente? Mis! Het juiste antwoord luidt: uitvaartverbeteraar.

Lees verder

Adriaan munsters van der nat

Adriaan Munters

Evenwicht tussen wal en schip

Als Adriaan Munters (36) zijn schip de West-Europese wateren op duwt, zitten zijn vrouw Marian en twee dochters meestal thuis aan wal. Een jaar of zes geleden voer het stel nog samen, maar toen hun kinderen de leerplichtige leeftijd bereikten, besloten ze een woning in Rijswijk te kopen. Vroeger, als kind, had Adriaan een prima tijd op het internaat, maar tijden zijn veranderd, stelt hij. “Het is beter dat onze kinderen één ouder moeten missen, dan twee. Zo groeien ze op in een veilige wereld, in hun eigen dorp.”

Lees verder

Benieuwd wat wij voor jouw kunnen betekenen

Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op.

Zijn mijn zonnepanelen meeverzekerd?

+ -

Zonnepanelen zijn niet altijd standaard meeverzekerd, check dit in je polis. Als het niet standaard is meeverzekerd kun je hiervoor een extra dekking voor afsluiten.

Hoe wordt de verzekerde som vastgesteld van mijn inboedel en opstalverzekering?

+ -

De verzekerde som voor je verzekering wordt meestal bepaald aan de hand van de herbouwwaarde, wat de kosten zijn om je huis opnieuw te bouwen, vaak berekend met een tool. Voor je inboedelverzekering wordt de waarde van je bezittingen geschat, meestal via een inboedelwaardemeter die rekening houdt met de gemiddelde kosten van je spullen. Als je een uniek huis hebt, kan een taxatie nodig zijn om nauwkeuriger de herbouwwaarde vast te stellen.

Welke verzekeringen zijn verplicht in Nederland?

+ -

Een zorgverzekering, WA verzekering voor motorvoertuigen en een opstalverzekering als je een koopwoning hebt.

Wat is mijn eigen risico? En wat houdt het in?

+ -

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen als je zorgkosten maakt, voordat je zorgverzekering de rest vergoedt. In 2024 is dit €385 en dit geldt elk jaar opnieuw.

Hoe meld ik een schade?

+ -

Een schade meldt je eenvoudig via het schadeformulier. Kom je er niet uit? Neem even contact op.

Miss Daisy.jpg
Neem contact op
Chantal den Adel-Versteeg
0183-441436

Hoe regel ik de pensioenen van mijn medewerkers?

+ -

Dat kan goed en snel via NPC Pensioenservice, onze pensioentak. Kom langs om je wensen voor jou en je medewerkers te bespreken.

Is de pensioenpremie fiscaal aftrekbaar?

+ -

Als je spaart voor je pensioen door bijvoorbeeld bank sparen of bij lijfrente, dan is een deel daarvan soms aftrekbaar. Wij kunnen dit voor je uitzoeken.

Hoe zorg ik ervoor dat nabestaanden financieel verder kunnen?

+ -

Dat kan bijvoorbeeld met een overlijdensrisicoverzekering of een nabestaandenverzekering. Wij kunnen dit voor je regelen.

Hoe regel ik een aanvullend pensioen?

+ -

Dat kan op verschillende manieren, zoals zelf een pensioen afsluiten, extra sparen of met een lijfrenteverzekering. Neem contact op met onze pensioenadviseur voor advies.

Hoe kies je een goede hypotheek?

+ -

Je hebt verschillende hypotheken: annuïteit-, lineaire- en aflossingsvrije hypotheek. Om de beste keus te maken is een hypotheekadviesgesprek nodig.

Carola Wildemans.jpg
Neem contact op
Carola Wildemans
0183-441436

Welke zorgkosten zijn aftrekbaar?

+ -

Zorgkosten die je o.a. kunt aftrekken zijn reiskosten voor ziekenbezoek, kosten voor medicijnen, kosten voor hulpmiddelen zoals steunzolen. Vaak zijn er wel voorwaarden aan verbonden.

Wat is de uiterste datum voor de belastingaangifte?

+ -

Verstuur de aangifte in ieder geval vóór 14 juli volgend op het belastingjaar. Bijvoorbeeld uw aangifte 2023 moet vóór 14 juli 2024 bij ons binnen zijn.

Welke verbeteringsslagen zijn er mogelijk voor mijn zakelijke administratie?

+ -

Je kunt denken aan het inregelen het debiteuren en crediteuren beheer, zorgen voor meer inzicht en het ordenen van de administratie. Kom langs om de mogelijkheden te ontdekken.

Aangiftetijdvak voor de btw: per kwartaal, per maand of per jaar?

+ -

De belastingdienst bepaald dit automatisch, maar je kunt een verzoek indienen voor een ander aangiftetijdvak. Elk maand een aangifte is mogelijk meer werk dan per kwartaal.

Ik exporteer producten naar het buitenland, hoe werkt dat met de BTW?

+ -

Dat is afhankelijk of je exporteert naar een land binnen of buiten de EU en het type klant. Meestal reken je dan 0% BTW, maar neem contact voor advies in jouw situatie.

Nicole Westerlaken.jpg
Neem contact op
Nicole Westerlaken
0183-441436